Cunit, no deixarem ningú enrere!

Ja fa més d’un mes que es va decretar l’estat d’alarma i el confinament al conjunt de l’Estat.   El Govern municipal continua treballant per no deixar ningú enrere.

Des del primer dia es van impulsar un conjunt de mesures per garantir la seguretat de tots els cunitencs i cunitenques, seguint les instruccions de les diferents administracions i adaptant-les a la nostra realitat municipal.

Per començar, es va desenvolupar tota una xarxa de teletreball als diferents departaments de l’Ajuntament per tal d’estar a la màxima disposició de les demandes ciutadanes. Un cop establerta aquesta xarxa de teletreball, els departaments van  establir una sèrie de prioritats en els serveis que desenvolupen a diari, adaptant-los a la nova realitat generada pel decret que manté a la població confinada.

Tots aquests canvis s’han fet sempre amb la voluntat de continuar donant un servei públic de qualitat a tots els cunitencs i cunitenques. Tot i no poder atendre de manera presencial, des del telèfon i  les xarxes es continua donant solució  a les demandes i necessitats de la població. Des de Comunicació, importantíssima en aquests moments en que la informació és essencial, fins a la Oficina d’Atenció al Ciutadà, passant per la biblioteca, la llar d’infants, l’escola d’adults, els centres cívics, el casal de la gent gran o l’oficina de turisme.

A part de la feina desenvolupada a distància, volem posar en valor la feina dels treballadors de l’Ajuntament que estan a primera línia, al carrer, garantint el bon funcionament del municipi, especialment la Policia Local, Brigada Municipal i els Serveis de Neteja i Jardineria. Aquests últims han mantingut serveis com la recollida domiciliària de residus voluminosos i restes de poda i n’han modificat d’altres com la neteja viària afegint desinfeccions amb hipoclorit sòdic.

Destacar també la gran feina desenvolupada pel servei de mediació municipal, donat que fer arribar els missatges que requereix la situació d’alarma actual a  moltes famílies nouvingudes que no dominen l’idioma, hauria estat impossible sense la seva intervenció.

També volem agrair i felicitar per la seva feina a tots aquells ciutadans que s’han ofert per ajudar en tot el que calgués. Uns voluntaris que han ajudat en diferents àmbits com per exemple cosint mascaretes que posteriorment s’han repartit a la població. En aquest apartat d’agraïment i felicitació també volem incloure a Protecció Civil de Cunit, a la Creu Roja de Cunit-Calafell i a la Fundació Santa Teresa del Vendrell, que coordinats amb la Regidoria de Serveis Socials, han estat des del primer moment col·laborant en tot allò que els ha requerit l’Ajuntament.

Finalment no podem, i no ens volem, oblidar de tots els treballadors dels serveis essencials que estan oberts al públic i que cada dia donen el millor d’ells i elles, perquè tinguem a disposició de tota la ciutadania tots aquests serveis de primera necessitat. Així com posar en valor el comportament ,la disciplina i el compromís social de la majoria dels nostres conciutadans, que han demostrat estar a l’alçada de les circumstàncies. Sempre hi ha qui no acaba de ser prou responsable, però sabem que l´amplia majoria de la població s’ha comportat, es comporta i es comportarà com cal.

Tenim per davant uns mesos on caldrà que l’administració pública afronti nous reptes derivats de la crisi generada per aquesta pandèmia. Des de l’ajuntament farem el màxim esforç  perquè ningú es quedi enrere, agafant inclús responsabilitats que van més enllà de les nostres competències, treballant perquè cap alumne dels centres educatius de Cunit perdi el curs escolar o establint mesures d’ajuda excepcionals a aquelles famílies que han perdut la seva feina, autònoms i comerços locals.

Per acabar, voldríem tenir un record pels cunitencs i cunitenques que ens han deixat per aquesta maleït virus, enviant una abraçada a les famílies. I enviar també totes les energies positives perquè la gent que està passant el virus es recuperi el més aviat possible.

Els tres grups polítics que donem suport al govern municipal i que signem aquest text, volem refermar públicament el nostre compromís amb la gent de Cunit, deixant de banda interessos partidistes doncs creiem que ara no és el moment de treure banderes sinó de donar solucions. Treballem i treballarem per tal de que entre tots puguem superar aquesta crisi. Ànims, tot anirà bé, estem a la vostra disposició.